Dankzij de beschikbaarheid van handige apparaten en apps voor het maken van afspeellijsten en het mixen van nummers, kan bijna iedereen zichzelf tegenwoordig in zeker zin wel dj noemen. De vraag die je kunt stellen is: heb ik eigenlijk wel een professionele dj nodig op mijn bruiloft? Hier zijn 7 argumenten voor het inhuren van een professional.

1. Een goede dj heeft meer entertainende waarde dan een playlist

Ze kunnen bijvoorbeeld aankondigingen doen, mensen op het juiste moment op de dansvloer krijgen, het publiek in de gaten houden en ervoor zorgen dat iedereen plezier beleeft. Een professionele bruiloft dj uit Brabant zal het feest aan de gang proberen te houden en op de juiste momenten interactie zoeken.

2. Een prof heeft de beschikking en kennis over duizenden, tienduizenden songs

Een grote groep mensen met verschillende smaken blij en op de dansvloer houden, is een uitdaging. Soms zelfs een grote uitdaging. Professionele dj’s zullen je publiek lezen en zich aanpassen waar nodig om er zeker van te zijn dat zoveel mogelijk mensen het leuk vinden. Je loopt dan niet het risico vast te lopen op de persoonlijke muziekvoorkeuren van een amateur. Een goede Brabantse bruiloft dj houdt rekening met de wensen van het bruidspaar, het publiek en de sfeer. Zijn eigen muziekvoorkeuren zijn ondergeschikt.

3. Een goede Brabantse bruiloft dj heeft solide, werkende apparatuur

Een professioneel geluidssysteem bijvoorbeeld, met back-up-apparatuur om ervoor te zorgen dat uw evenement probleemloos verloopt. Bij een amateur kun je slechte geluidskwaliteit krijgen of erger nog: helemaal geen geluid hebben, door goedkope, disfunctionele apparatuur. Dat wil je niet, zeker niet op je bruiloft! Een beetje dj heeft ook een lichtset met bewegend licht dat iets toevoegt aan de muziek, zonder dat het een grote kermis wordt.

4. Het huren van een professionele bruiloft DJ in Brabant heeft een relatief lage prijs maar heeft een grote impact

Het huren van een DJ bedraagt ​​vaak maar een klein percentage van wat bruidsparen besteden, maar de impact is enorm, dus zorg ervoor dat hier voldoende ruimte voor is in jullie huwelijksbudget. De waarheid is dat de meeste gasten nooit precies zullen weten hoeveel je aan je jurk of bloemen hebt uitgegeven, maar dat ze zich een geweldig feest zeker zullen herinneren. Een paar honderd euro kan het verschil maken tussen een slechte of middelmatige dj en een geweldige dj. Willen jullie daarop besparen?

5. Een professionele bruiloft dj heeft een professionele uitstraling

Een goede bruiloft dj kleedt zich netjes aan en gaat op een vriendelijke en professionele manier met jullie en de gasten om. Een amateur zit misschien wel vol onaangename verrassingen, zoals totaal ongeschikte kleding, rare melodieën of teveel drinken tijdens het werk. Het hoeft niet, het kan wel. Overigens zijn er ook ‘professionals’ waarmee je daar kans op hebt.

6. Een professionele dj regelt de op- en afbouw van de apparatuur

Daarover hoeft het bruidspaar zich geen zorgen te maken. Ruim voordat de bruiloft begint zullen ze al hun apparatuur in de daarvoor bestemde ruimte plaatsen en ervoor zorgen dat alles werkt. Na afloop wordt alles netjes opgeruimd.

7. Een professionele bruiloft dj uit Brabant is betrouwbaar en weet hoe te communiceren

Een professionele DJ heeft een reputatie hoog te houden en zal je, afgezien van absolute overmacht, niet teleurstellen wanneer de grote dag er eindelijk is. Een professionele DJ zal ook snel reageren op e-mails, telefoontjes of appjes en met jullie samenwerken vóór, tijdens en eventueel na de bruiloft om alles naar wens te laten verlopen.

Wanneer en waarom zou je geen professionele bruiloft dj uit Brabant inhuren? Dit zouden redenen kunnen zijn:

1. Jullie hebben een heel klein huwelijk met weinig gasten

Als jullie lijst met huwelijksuitnodigingen 30 personen of minder is, kan het hebben van een dj de intieme sfeer veranderen. Als je nog steeds een professional wilt inhuren, zorg er dan voor dat je dj ervaring heeft op kleinere feesten. Voor 30 personen draaien is namelijk echt wat anders dan voor 300 personen draaien.

2. Jullie budget staat het simpelweg niet toe

Het huren van een dj is een van de minst dure, maar een van de meest belangrijke delen van een geweldige bruiloft. Voor sommige bruidsparen is het echter al moeilijk genoeg om de absolute basisbehoeften van het huwelijk financieel te dekken. Als dat het geval is, zou het verstandig kunnen zijn om van tevoren een muziekplan op te stellen met een vriend of iemand die op zoek is naar wat ervaring als dj. Zorg er bij het nemen van deze route voor dat je de beginnende dj of vriend van tevoren zeker een afspeellijst geeft als richtlijn voor jullie wensen.

3. Jullie willen graag live muziek op jullie bruiloft

Dat kan natuurlijk ook. Live muziek kan een geweldige toevoeging zijn op een bruiloft! Maar wat gebeurt er in de pauzes van de band/act? Als er zomaar wat muziek wordt aangezet, kan de sfeer totaal inzakken. Hou er rekening mee dat je tussendoor een geschikte playlist laat aanzetten. Of huur alsnog een professionele dj in om de pauzes op te vullen ;).

Singer in Suit is overigens zowel zanger en dj. Een combinatie van livemuziek en dj set dus. Em een act zonder pauzes! Live sets worden naadloos afgewisseld met dj sets. Een super geschikte combinatie voor een geweldige bruiloft!

MENU