Vragen staat vrij. Uiteraard.

Onderstaande vragen worden vaak gesteld. Misschien vindt u hier een antwoord?

Boekingen en kosten

– Wat kost een optreden van Singer in Suit?

Singer in Suit treedt al op vanaf 490 euro inclusief alle benodigde techniek, aankleding in zwart of wit, reiskosten en btw. Een programma als zanger en dj is te boeken vanaf 590 euro. De kosten zijn met name afhankelijk van de datum, de tijdsduur van het optreden en de locatie. Neem voor uw specifieke aanvraag contact op met Singer in Suit via info@singerinsuit.nl of 06 48208574.
575

– Hoe komt Singer in Suit tot een bepaalde prijs voor een optreden?

Singer in Suit heeft diverse kostenposten, waaronder: uurloon, reistijd, muziekproductie, muziekrechten, brandstof, studiokosten, afschrijving, materiaalkosten en geluidshuur. De prijzen zijn verder onder meer afhankelijk van de datum, locatie, tijdsduur, boekingstermijn en speciale wensen. Neem voor uw specifieke aanvraag contact op met Singer in Suit via info@singerinsuit.nl of 06 48208574. E-mails worden doorgaans binnen 1 werkdag beantwoord. Bij geen gehoor wordt u teruggebeld.

– Moet ik Singer in Suit bij een boekingskantoor boeken?

Nee, Singer in Suit is een zelfstandige act. 98% van de optredens wordt rechtstreeks bij Singer in Suit geboekt. Een extern boekingskantoor inschakelen kan wel, maar brengt extra kosten met zich mee en is absoluut niet noodzakelijk. Singer in Suit heeft een eigen boekingskantoor (In Suit Entertainment). Hier worden boekingen van a tot z geregeld, inclusief overeenkomsten en facturen.

– Moet ik nog informatie doorgeven aan Singer in Suit na een boeking?

Bij een boeking vraagt Singer in Suit om adres- en contactgegevens, zowel van de opdrachtgever als de locatie. Daarnaast heeft Singer in Suit informatie over de locatie en de ruimte nodig. Singer in Suit benadert u voor deze informatie. Bij een definitieve boeking maakt het interne boekingskantoor (In Suit Entertainment) een overeenkomst, zodat de gemaakte afspraken duidelijk op papier staan.

– Wat gebeurt er als Singer in Suit ziek is en/of niet kan komen optreden?

In geval van ziekte, overmacht of ongeval neemt Singer in Suit of iemand uit zijn team zo snel mogelijk contact op met de opdrachtgever of contactpersoon, om samen tot een oplossing te komen. Singer in Suit heeft goede contacten met een aantal grote boekingskantoren die zelfs op de dag van het feest of evenement nog een andere act kunnen regelen. Gecombineerde acts met zanger en dj, zoals Singer in Suit, zijn vrij zeldzaam. Ze zijn er wel, maar wellicht niet naar wens of lastminute beschikbaar (soms wel). Allround dj’s, bands, zangers en zangeressen zijn er echter meer. De ervaring leert dat er vaak zelfs tot enkele uren voor een feest of evenement nog een passende muzikale invulling kan worden gevonden. Singer in Suit heeft echter nog nooit een boeking afgezegd wegens ziekte, ongeval of overmacht. Wel wordt hij zelf regelmatig gevraagd om in te vallen. Vanwege zijn drukke agenda lukt dat helaas niet vaak.

Wanneer Singer in Suit wordt geboekt via een boekingskantoor, is het boekingskantoor verantwoordelijk voor eventueel vervanging en de garantie daarbij. Hier kunnen opdrachtgevers ook voor kiezen. Informeer voor de mogelijkheden om Singer in Suit via een boekingskantoor te boeken via info@singerinsuit.nl.

– Ik ben verhinderd tijdens openbare optredens. Kan ik een andere keer komen kijken?

Dat is soms mogelijk, maar niet vaak. Singer in Suit staat veel op besloten feesten, waarbij de opdrachtgevers gesteld zijn op hun privacy. Neem voor uw specifieke aanvraag contact op met Singer in Suit via info@singerinsuit.nl of 06 48208574. E-mails worden doorgaans binnen 1 werkdag beantwoord. Bij geen gehoor wordt u teruggebeld.

– Organiseert Singer in Suit ook kijkavonden of demonstraties?

Vooralsnog niet. Momenteel passen deze niet in de agenda, met name vanwege de (vele) geboekte optredens. Daarbij is het zo dat de sfeer en invulling van een kijkavond enorm kunnen verschillen van ‘echte’ optredens. Singer in Suit kan eventueel wel extra video’s sturen, zodat u een nog beter beeld kunt krijgen van de optredens van Singer in Suit. De sfeer en invulling op deze video’s komen veel dichter in de buurt van een ‘echt’ optreden dan een kijkavond. Singer in Suit kan daarnaast persoonlijk al uw vragen beantwoorden via telefoon, e-mail, FaceTime of Skype. Singer in Suit is dagelijks telefonisch bereikbaar en reageert over het algemeen snel op e-mails.

Mogelijkheden

– Doet Singer in Suit ook benefietoptredens?

Singer in Suit verzorgt optredens voor een selectie van goede doelen. De ruimte voor benefietoptredens is momenteel volledig ingevuld. Wanneer dat verandert, wordt het op deze website vermeld.

– Zijn er nog meer mogelijkheden?

Maatwerk is altijd bespreekbaar. Neem voor uw specifieke aanvraag contact op met Singer in Suit via info@singerinsuit.nl of 06 48208574. E-mails worden doorgaans binnen 1 werkdag beantwoord. Bij geen gehoor wordt u teruggebeld.

– Treedt Singer in Suit altijd op in pak?

In principe wel, maar Singer in Suit kiest ook wel eens voor een kledingstijl die is afgeleid van een volledig (driedelig) pak, zoals een broek met een vestje/gilet of een andere combinatie met stropdas. Bij hoge(re) temperaturen treedt Singer in Suit ook wel eens op zonder jasje.

Kan Singer in Suit de mix voor de openingsdans van onze bruiloft in elkaar zetten?

Vaak wel. Hiervoor kan echter wel een meerprijs worden berekend. Deze wordt natuurlijk wel van tevoren bekend gemaakt.

Optredens en repertoire

– Welke nummers zingt Singer in Suit?

Singer in Suit heeft een groot en breed repertoire. Een aantal voorbeelden daaruit vindt u op deze pagina.

– Heb ik invloed op het repertoire dat Singer in Suit brengt?

Ja, eventueel. Vaak heeft Singer in Suit overleg met opdrachtgevers over de muziekstijl(en), maar soms krijgt Singer in Suit volledige artistieke vrijheid. Singer in Suit heeft genoeg repertoire en expertise om zijn muziek goed af te stemmen op de gelegenheid.

– Doet Singer in Suit ook verzoeknummers?

Ja, maar helaas kan tijdens optredens niet aan alle verzoeken uit het publiek worden voldaan. Singer in Suit probeert wel te voldoen aan zoveel mogelijk verzoeken van de opdrachtgever. Voor verzoeknummers als zanger, die speciaal voor een optreden moeten worden ingestudeerd, kan een meerprijs worden berekend. Dit wordt echter altijd vooraf gecommuniceerd, geen verrassingen achteraf.

– Zingt Singer in Suit ook eigen nummers tijdens zijn optredens?

Nee, Singer in Suit is een act met hits van bekende artiesten. Singer in Suit zingt dus enkel covers. Nummers van de jaren zeventig tot de songs van nu, in allerlei commerciële muziekstijlen. Singer in Suit houdt hierbij rekening met de wensen van de opdrachtgever.

– Zingt Singer in Suit alle nummers live tijdens zangsets?

Ja, alle nummers in de zangsets worden live gezongen. Singer in Suit playbackt niet.

– Wat voor muziek draait Singer in Suit als dj?

Dat kan van alles zijn, van de laatste hits tot classics uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s en 00’s. Vaak gevarieerd, altijd commercieel. Singer in Suit kan ook als dj rekening houden met de wensen van de opdrachtgever en het aanwezige publiek.

Techniek en ruimte

– Hoeveel ruimte heeft Singer in Suit nodig voor een optreden?

Wanneer Singer in Suit een optreden inclusief eigen techniek verzorgt, geeft hij de voorkeur aan minimaal 4 tot 5 meter in de breedte en 2 meter in de diepte. Ruimer mag altijd, minder ruim kan soms ook. Hierbij wordt uitgegaan van een optreden zonder podium. Het gebruik van een podium is vaak mogelijk, na overleg over de plaatsing van apparatuur. Deze zaken kunt u het makkelijkst per email of telefoon bespreken.

– Wat voor apparatuur neemt Singer in Suit mee?

Singer in Suit verzorgt alle benodigde materialen, tenzij anders afgesproken. Dit zijn onder andere luidsprekers, versterkers, mengtafels, equalizers, microfoons en effecten. Een lichtinstallatie is niet bij alle optredens inbegrepen. Specifieke vragen over de techniek kunt u natuurlijk via e-mail of telefoon stellen.

– Heeft Singer in Suit een extra microfoon beschikbaar?

Singer in Suit heeft minimaal 1 microfoon beschikbaar voor publiek/opdrachtgever, bijvoorbeeld voor speeches, stukjes en acts. In overleg kunnen soms extra microfoons worden bijgeboekt.

– Hoeveel stroom heeft Singer in Suit nodig?

Wanneer Singer in Suit een optreden inclusief eigen techniek verzorgt, geeft hij de voorkeur aan twee vrije randgeaarde stroomgroepen van 230 volt, 16 ampère (normale stopcontacten). Op deze groepen dienen geen andere apparaten te zijn of worden aangesloten. Dimmers en transformatoren voor lichtvoorziening op dezelfde stroomgroep kunnen bijvoorbeeld storing veroorzaken. Datzelfde geldt voor barren, koelingen, koffiezetapparaten, waterkokers en andere belastende apparaten. Singer in Suit is geenszins verantwoordelijk voor gebrekkige stroomvoorziening op locaties.

– Heeft Singer in Suit een podium nodig?

Niet per se. In drukke ruimtes met veel publiek geeft Singer in Suit de voorkeur aan het gebruik van een podium. Bij kleinere optredens werkt Singer in Suit liever zonder podium. Singer in Suit neemt zelf geen podium mee. Wanneer u een podium wilt plaatsen voor een optreden, dient u dat met Singer in Suit te overleggen. De afmetingen van het podium zijn van belang voor de plaatsing van de apparatuur.

– Moet ik zelf geluidstechniek en apparatuur inhuren?

Nee, tenzij anders afgesproken. Geluidstechniek en apparatuur zit er in principe altijd bij. Singer in Suit heeft ook geen tafels of ander meubilair van de locatie nodig.

– Komen de kosten voor licht- en geluidstechniek bovenop de afgesproken prijs?

Nee, Singer in Suit geeft altijd een totaalprijs door, inclusief geluidstechniek. Wanneer er ook licht bij een boeking zit, wordt dat vermeld. Bij de meeste boekingen van 2 uur en langer is licht inbegrepen.

Overig

– Is Singer in Suit bekend van een talentenjacht op tv?

Nee, Singer in Suit treedt veel op in Nederland maar is niet bekend van televisie.

– Waarom doet Singer in Suit niet mee aan The Voice of Holland?

Singer in Suit vindt The Voice of Holland een mooi programma, maar heeft niet de ambitie om eraan mee te doen.

Meer informatie of een datum aanvragen?

Dat kan, per e-mail (info@singerinsuit.nl) of telefonisch (06 48 20 85 74).