Het is nogal wat, een bruiloft regelen! Er komt een hoop bij kijken. De locatie, de kleding, de ambtenaar, de datum. Het houdt niet op en er komen alleen maar dingen bij…

Muziek voor de bruiloft bijvoorbeeld, zoals het boeken van een dj. We merken dat het boeken van een bruiloft dj vaak later in het traject komt dan nodig. En ook later dan verstandig is. Hier vind je 5 redenen waarom het boeken van bruiloft dj’s eerder in de planning moet. Doe er je voordeel mee!

1.Het is 1 van de belangrijkste ingrediënten voor een topfeest

Natuurlijk is de kleur van het snoep en het tafellinnen ook belangrijk, maar zonder de juiste muziek is een topfeest op je bruiloft erg lastig. Onmogelijk zelfs. Als het gaat om het plannen van een bruiloft, laten veel bruidsparen zich meeslepen in allerlei keuzes. Wat moeten we aan? Wat moeten we eten? Welke themakleuren zullen we gebruiken?

Natuurlijk. Alles heeft een functie. Het zijn allemaal puzzelstukjes om een perfecte dag te creëren. Maar niet elk puzzelstukje is even belangrijk.

Wat is nu echt belangrijk? Dat jullie samen zijn, samen kunnen vieren met de mensen waarvan jullie houden. Dat jullie en de gasten een topdag beleven, toch? Muziek is daarbij onmisbaar. De herinneringen aan een topfeest blijven bovendien veel beter hangen dan die extra laag op de bruidstaart of die extra pot snoep op de sweet table.

Natuurlijk voegen die laag op de bruidstaart en die pot snoep ook iets toe, maar de basis van het recept voor een succesvolle bruiloft is een groep mensen die samen mooie herinneringen maakt. Muziek is daarmee onlosmakelijk verbonden.

2. Je kunt het maar geregeld hebben

De muziek uit je jeugd. De hits die de dansvloer in leven houden. De guilty pleasures. Hit na hit met lekkere overgangen. Een goede geluidsset, mooi effectlicht, microfoons voor sprekers. Ga zo maar door.

Het is er allemaal nog niet als je het niet geregeld hebt. En als je het laat regelt, wordt de kans groter dat je het matig of zelfs helemaal niet goed regelt. En dat zou super zonde zijn voor jullie bruiloft.

Muziek, licht en geluid zijn onmisbaar voor een topfeest op je bruiloft. De meeste mensen kunnen nog makkelijker zonder drank en hapjes (al zou ik het niet proberen).

Van je eerste dans tot het nummer dat de avond eindigt. En alles er tussen in. De volle dansvloer. Die ene hit die het onverwachts zo goed doet. Dat gekke dansje van een familielid. Een moment met je ouders of opa en oma. Zingen, lachen, emotie.

Om die herinneringen te maken moet je je de bruiloft dj vroeg boeken. Echt waar. Dan heb je het maar geregeld!

3. Je krijgt de bruiloft dj die je wilt (of hebt er meer kans op)

Veel goede bruiloft-dj’s worden snel volgeboekt. 1 tot 2 jaar van tevoren is geen uitzondering, zeker in het hoogseizoen en voor populaire maanden als mei, juni en september.

Als je trouwt in het najaar of in de winter kom je misschien nog weg met een boeking enkele maanden (of zelfs weken) van tevoren, maar bij de meeste goede dj’s voor bruiloften kom je dan gewoon veel en veel te laat.

Met alle tijd, moeite en kosten die een bruiloft met zich meebrengt, is het echt zonde om uiteindelijk te moeten kiezen voor een matige of zelfs slechte dj. Dan zit je daar met je koekjes in dezelfde kleur als de ballonnen…

Dat lees je goed: ‘zit’. Want een matige of slechte dj krijgt en houdt mensen niet of nauwelijks aan het dansen. En een topfeest is een dansfeest, toch? Precies.

Zoek daarom vroeg in het voorbereidingstraject op de bruiloft naar een goede, professionele en betrouwbare dj. Die werkt overigens niet per se voor een groot kantoor met een flitsende website en duizenden boekingen per jaar. Absoluut niet.

De goede bruiloft dj’s zijn vaak ook zelfstandig en hebben een merk en een netwerk om zich heen gebouwd. Ze kunnen hun agenda vullen met mond-op-mondreclame in plaats van met dure internetmarketing, mooie praatjes en glaasjes bubbels in een sjiek bedrijfspand.

Begrijp me niet verkeerd, er zijn absoluut goede en grotere dj bedrijven en dj’s die daarvoor werken, maar het aanbod is groter dan die paar grote dj bedrijven die je via Google kunt vinden. Veel groter. Het is slechts het topje van de ijsberg. Maar niet per se de top van de bruiloft dj’s.

De juiste (en misschien wel betere) match voor jullie bruiloft vind je met persoonlijk contact, toewijding en betrokkenheid ook zeker bij de kleinere en zelfstandige dj’s.

4. Je voorkomt dat je opties beperkt worden

Natuurlijk, een groot dj boekingskantoor heeft altijd nog wel een dj beschikbaar.

Vraag echter niet waar die vandaan komt als je kort van tevoren iemand wilt boeken. Grote kans dat die dj via een concullega komt of dat het een zelfstandige dj is die het grote bedrijf zelf via Google heeft opgespoord. Sticker erop van het grote dj bedrijf en klaar is Kees!

Daarnaast kun je je afvragen welke kwaliteiten zo’n bruiloft dj daadwerkelijk heeft als ie een maand van tevoren nog niet is geboekt voor een bruiloft in mei, juni of september. Uitzonderingen daargelaten, maar de meeste goede bruiloft dj’s worden langer van tevoren geboekt. Veel langer.

Dit is ook iets wat je kunt meenemen als je bij een groot boekingskantoor of een groter bedrijf voor bruiloft dj’s wilt boeken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij een boeking enkele maanden van tevoren al de 50ste of misschien wel de 100ste bent voor die datum.

Wil dat zeggen dat je een slechte of mindere dj krijgt? Nee, helemaal niet, misschien heb je wel een gelijkwaardige of zelfs een betere dj.

Maar het blijft wel opletten. Jullie zijn niet de enige die zoeken naar kwaliteit. En kwaliteit is een keer uitverkocht.

5. Je doet jezelf en je gasten een heel groot plezier

Een bruiloft is de reden voor het ultieme feest,

Wanneer kun je nou echt zo’n echt feest geven? Natuurlijk zijn er altijd redenen voor een feestje en een hoop feestdagen, maar een bruiloft is once in a lifetime. Ok, voor sommige mensen twice, maar het punt is duidelijk:

Dat vraagt gewoon om een topfeest, toch?

Muziek is daarbij onmisbaar. Een topfeest zonder muziek is niet eens denkbaar in de moderne samenleving. Natuurlijk, de samenkomst van mensen en de contacten en gesprekken die opstaan. Dat is nog belangrijker. Maar hoe ondersteun je dat het best? Met muziek, dansen, lachen, bewegen. En ok, natuurlijk ook met hapjes en drankjes.

En zelfs als je een kleine intieme bruiloft hebt, kun je nog steeds een schitterend feest geven. Ik kan mezelf echt tientallen superfeesten herinneren met 50 mensen of minder. Zelfs met minder dan 20. Echt waar.

Denk dus aan de momenten die je wilt onthouden. En iets minder aan de dingen waarvan je denkt dat je ze moet kopen omdat ze op Instagram, Pinterest of in een trouwtijdschrift staan. En denk ook iets minder aan producten die in een trouwblog staan en helemaal ‘hip & happening’ zijn. Jullie zijn het middelpunt van de bruiloft, niet al die spulletjes.

Het doet er toe, maar niet zoveel als de herinneringen die je samen met je gasten maakt op een topfeest.

Een goede bruiloft dj zal die herinneringen alleen maar versterken. Boek de dj daarom op tijd!

MENU