bruiloft muziek tips feestruimte Wilt u echt een uitbundige sfeer en zoveel mogelijk mensen op de dansvloer? De bruiloft act heeft hier grote invloed op, maar er zijn nog een aantal zaken waar u op moet letten. Deze tips voor de feestruimte van een trouwfeest kunnen u helpen om uw trouwfeest tot een waanzinnig dansfeest te maken.

Tip 1: Hou een dansvloer vrij

Deze tip lijkt een open deur, maar bij de indeling wordt een ruime dansvloer of dansruimte nog al eens vergeten. Een ‘ouderwetse’ gladde houten vloer is niet noodzakelijk, maar als er geen duidelijke ruimte is om te dansen, wordt een echt dansfeest lastiger.

Tip 2: Zorg ervoor dat oudere gasten niet te dicht bij de geluidsinstallatie gaan zitten

Voor oudere gasten gaat zelfs achtergrondmuziek al te hard, als deze gasten dichtbij de speakers zitten. Dat is begrijpelijk, maar bovendien te voorkomen. Reserveer daarom comfortabele zitplaatsen voor oudere gasten op een redelijke afstand van de geluidsinstallatie.

Tip 3: Reserveer een prominente plek voor de act

Muziek is een belangrijke factor voor een geslaagd feest. Het is daarom verstandig om de leverancier van de muziek, de bruiloft act, een goede plek in de ruimte te geven. Zowel de act als de dansende gasten zullen dit waarderen. Luister goed naar adviezen van de leverancier, ook al heeft u zelf een ander idee. In goed overleg is er vaak veel mogelijk.

Tip 4: Zorg voor statafels

Staande mensen hebben over het algemeen eerder de neiging om te gaan dansen dan zittende mensen. Statafels aan de rand van de dansvloer werken uitnodigend. Lange zittafels die ver weg staan echter niet.

Tip 5: Vermijd afleiding door slideshows en beamers bij de dansvloer

Bij trouwfeesten en privéfeesten staan regelmatig beamerschermen met fotoslideshows of video’s. Dat is leuk, maar ook afleidend. Om te voorkomen dat mensen op de dansvloer gaan staren in plaats van gaan dansen, kunnen deze schermen beter bij het zitgedeelte in de ruimte worden geplaatst.

Tip 6: Zorg voor sfeervolle verlichting

Teveel licht is niet goed, maar te weinig zeker ook niet. Bekijk goed hoe het licht in uw feestruimte is op een moment vergelijkbaar met de tijden van uw feest. Is er daglicht? Zijn er dimmers? Hangt er irritant effectlicht? Dat zijn zaken om op te letten.

Tip 7: Kies een feestruimte die niet te groot is voor het aantal gasten

Liever een iets minder mooie ruimte waar het gezellig druk is dan een uitmuntende zaal met grote leegtes. Als er veel gasten verhinderd zijn, is het slim om de zaal wat compacter te maken, bijvoorbeeld met strakke kamerschermen of een mooie backdrop. De zaaleigenaar of trouwfeest act kan u hierbij wellicht helpen.

Singer in Suit is een ervaren en professionele dj voor uw trouwfeest. Hij kan u helpen bij het opvolgen van deze tips. Neem vrijblijvend contact met hem op voor meer informatie.

Tagged with →