Singer in Suit zingt veel op feestjes. Groot en klein, door heel Nederland en zo nu en dan ook in het buitenland. Van de mensen die een feestje willen geven, krijgt hij van tevoren vaak allerlei vragen. Dit zijn de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden van Singer in Suit.

1. Wat voor liedjes zing je eigenlijk allemaal?

‘De muziek wordt altijd afgestemd op de wensen van de opdrachtgever(s), van jullie dus. Als jullie wat steekwoorden met genres, artiesten en titels doorgeven, kan ik daarop doorbouwen. Het is ook slim om aan te geven wat per se niet gewenst is tijdens het feestje. Vertel daarom zo goed mogelijk wat voor feestje / sfeer jullie voor ogen hebben, dan maak ik daar een plan voor. Ik ben heel flexibel en kan echt allerlei kanten op. Ik hoor graag van jullie wat de sfeer is die ik mag gaan neerzetten. Ik heb zelf eigenlijk niet echt een favoriete stijl om te zingen. Juist de combinatie van genres spreekt me aan. Ik zie graag dat de opdrachtgever en het publiek het naar hun zin hebben en met welke muziekgenre, maakt mij niet veel uit. Mijn stem is veelzijdig en daar maak ik graag gebruik van voor jullie!’

2. Zing je ook verzoekjes van onze gasten tijdens het feest?

‘Ja, als het zo uitkomt, als het in de set past en als het binnen de wensen van de opdrachtgever(s) past. De verzoekjes moeten dan alleen leuk zijn voor 1 iemand of een heel klein groepje mensen. De muziek die Singer in Suit brengt, moet zoveel mogelijk breed aanspreken. Ik ben zeker niet flauw met verzoekjes uit het publiek hoor. En verzoekjes van de opdrachtgevers hebben bij mij altijd voorrang.’

3. Als wij een lijstje maken, kun jij deze nummers dan zingen in die volgorde?

‘Het is in ieders belang dat ik mijn eigen sets en volgorde kan maken. Ik sta elke week op feestjes en heb veel ervaring met het gebruik maken van de sfeer en het moment. Ik kan zorgen voor de juiste overgangen. Een vooraf opgesteld lijstje lijkt wel leuk, maar de sfeer van het moment kan iets heel anders vragen. Jullie kunnen de lijst overigens gerust sturen, dan kijk ik wat mogelijk is. En misschien doe ik wel inspiratie op uit jullie lijst!’

4. Er is nog iemand die kan zingen, mag hij gebruik maken van jouw microfoon?

‘Ja, Ik heb microfoons voor gastoptredens. Ik kan ook helpen met het aansluiten en uitversterken van instrumenten, beamers en andere randapparatuur. Als jullie nog een andere (professionele) zanger hebben geboekt voor een langer optreden, laat het me dan wel weten. We kunnen dan vooraf een en ander overleg over de techniek en apparatuur. En dan kunnen we eventueel afspreken wie wat zingt, zodat we niet dezelfde nummers brengen op jullie feestje.’

5. Zing je ook wel eens met live begeleiding van een muziekinstrument?

‘Jazeker, maar niet met de act Singer in Suit. Singer in Suit maakt gebruik van backing tracks (orkestbanden) die in een eigen studio worden gemaakt. Deze tracks komen ook in een mix als Singer in Suit als zingende dj wordt geboekt. Het feit dat Singer in Suit tijdens optredens geen instrumenten gebruikt, heeft vaak ook te maken met de ruimte. Singer in Suit staat vaak op locaties waar het heel druk is, tussen het publiek op de dansvloer.’

6. Wat gebeurt er als je ziek/ slecht bij stem bent en dus niet kan komen zingen op ons feestje?

‘Gelukkig ben ik niet vaak ziek of slecht bij stem, dus dat scheelt. Ik heb er nog nooit een optreden voor af hoeven zeggen. Ik ben overigens ook dj, dus mocht ik echt niet kunnen zingen tijdens het feestje, kan ik vaak nog wel alleen dj zijn. Voor overmacht en onvoorziene omstandigheden ligt er overigens altijd een back-up plan klaar om jullie vooruit te helpen en het feestje gewoon door kan gaan!’

7. Wij geven thuis een feestje. Kom je daar ook zingen?

Zeker. Als jullie zorgen voor ruimte, elektriciteit en gezellige mensen dan maken we er samen een feestje van bij jullie thuis? Nodigen jullie de buren ook uit ;)?