bruiloft muziek tips slot
Het slot van een trouwfeest, dat is iets om over na te denken. Met welke indrukken wilt u dat uw gasten vertrekken? Aangezien het om een speciale dag gaat, zou een speciaal slot absoluut passend zijn, nietwaar? Hier vindt u enkele tips om dat voor elkaar te krijgen.

Tip: 1 Ga (iets) eerder weg dan de gasten

Handen schudden, bedankjes weggeven en een praatje maken met de vertrekkende gasten. Dat kan, maar een romantische exit met z’n tweeën, onder luid gejuich van diezelfde gasten…dat heeft ook wel iets, toch? Maak uw exit speciaal met bijvoorbeeld een erehaag, feestvuurwerk of een speciale song. Bekijk op de avond zelf wat het geschikte moment is om weg te gaan en overleg hierover met degene die de muziek verzorgt, zodat dj, zanger(es) of band ernaartoe kan werken. Ga niet veel eerder weg dan de eindtijd van het feest. Zonde als jullie teveel van de sfeer missen, zeker later op de avond. Een half uur eerder is eigenlijk al vrij vroeg, de ervaring leert dan een kwartier vaak beter is.

Tip 2: Stem muziek af met de bruiloft act of bruiloft dj

Zoals hierboven genoemd bij de exit, maar eventueel ook vlak ervoor. Voorkom dat jullie het zoveelste bruidspaar zijn met hetzelfde ingestuurde slotnummer. Doe leuke, originele suggesties en bepaal het slot in overleg met de act, band of dj. Lekker schuifelen aan het einde van de avond? Headbangen op een classic rocknummer? Of toch nog 1 keer het dak eraf met de nieuwste househit? Dat is aan jullie.

Tip 3: Zorg voor een vuurwerkshow of wensballonnen

En dan bedoelen we niet de restjes van oud en nieuw, maar een professionele vuurwerkshow. Verschillende bedrijven zijn gespecialiseerd in het afsteken van vuurwerk buiten de jaarwisseling om, ook bij trouwfeesten. Een spectaculair einde van een fantastische dag! Mocht een vuurwerkshow niet lukken, zijn wensballonnen misschien een optie. Mocht ook dat niet lukken, dan is er misschien iets mogelijk met een lichtshow?

Tip 4: Vermeld bij de opening nadrukkelijk dat mensen niet hoeven te komen bedanken

En laat de ceremoniemeester of iemand anders met de microfoon dat desnoods nog enkele keren omroepen. Voorkom dat u tijdens het hoogtepunt van het feest een anderhalf uur handen staat te schudden, terwijl uw gasten uit hun dak gaan op de dansvloer. Helaas zien we het nog te vaak, ook tot frustratie van het bruidspaar zelf, dat eigenlijk op de dansvloer staat.

Tip 5: Plan het eten voor of na het slot, niet tijdens het slot

Als er een puntzak friet, een broodje of een andere snack wordt geserveerd, is de kans groot dat mensen stoppen met dansen. Ook al is de sfeer nog zo goed en ook al presteert de dj op uw trouwfeest op topniveau. Buffetten zorgen zelfs vaak voor rijen. Is dat wat u wilt op uw feestavond? Overweeg bijvoorbeeld een walking dinner met kleine bordjes in de eerste helft van de avond of laat eten helemaal aan het einde serveren, als de muziek is gestopt.

Tagged with →  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *