tips-originele-bruiloft-muziek
Foxtrots, quicksteps en jives: je ziet ze steeds minder op trouwfeesten. En dat terwijl er ook genoeg moderne muziek is om op te stijldansen. Echter, voor dansbare bruiloftmuziek hebben u en uw gasten al lang geen dansles meer nodig. Hier vindt u vijf muziekgenres die het tegenwoordig erg goed doen als dansbare muziek voor een breed publiek op een trouwfeest.

Muziek voor uw trouwfeest, tip 1: Merengue

Niet alleen leuk als u er les in hebt gehad. De zomerse klanken van merengue bieden volop sfeer voor uw trouwfeest. De hit ‘Suavemente’ van Elvis Crespo heeft u vast wel eens gehoord, toch? En ‘Conga’ van Gloria Estafan, dat nummer kent u toch ook? Met deze en andere merengue-songs zijn sensuele bewegingen op de dansvloer gegarandeerd!

Muziek voor uw trouwfeest, tip 2: Latin house

De term zegt het al: een combinatie van Latijns-Amerikaanse muziek en house. Strakke beats, Portugese vocalen en en hier en daar een exotische melodie maken latin house toegankelijk voor jong en oud. Luister bijvoorbeeld eens naar de hit ‘Calabria’ van Rune. Deze en tal van andere nummers binnen dit genre zijn ware floorfillers op trouwfeesten.

Muziek voor uw trouwfeest, tip 3: Reggae

Lekker laidback dansen op muziek van bijvoorbeeld Bob Marley, Inner Circle of UB 40: wereldhits die veel mensen kennen en nummers die een breed publiek aanspreken. Maar reggae is er bijvoorbeeld ook van een artiest als Shaggy, die ook verschillende grote hits scoorde. En wat te denken van de moderne reggae-pophit ‘Rude’ van de Canadese band ‘MAGIC!’? Zelfs grote hits van de Volendamse vrienden Nick & Simon hebben duidelijke reggae-invloeden.

Muziek voor uw trouwfeest, tip 4: Reggaeton

Muziek met een heerlijke ‘riddim’, waarop u en uw gasten moeilijk stil kunnen blijven staan. Met roots in de latin- en Caribbeanmuziek zorgt dit genre voor een exotisch tintje. Luister bijvoorbeeld eens naar ‘Rakata’ van Wisin & Yandel of ‘Burn it up’ van R. Kelly. Opzwepend! Met name populair bij jonger publiek, maar later op de avond schiet de gemiddelde leeftijd op de dansvloer bij dit genre zeker omhoog.

Muziek voor uw trouwfeest, tip 5: Samba

Ook hiervoor geldt: stijldansen is absoluut geen vereiste. Samba is ritmisch en exotisch, voor iedereen. Haal de sfeer van Braziliaans carnaval naar uw trouwfeest met de lekkerste samba-songs! ‘Hot, hot, hot’ kent u ongetwijfeld en is slechts een voorbeeld.

Muziek voor uw trouwfeest, tip 6: Kuduro

Energiek, uptempo en zeer dansbaar. Het nummer ‘Danza kuduro’ stond wereldwijd hoog in de hitlijsten, in Nederland zelfs op nummer 1. Naast deze monsterhit zijn er nog vele andere Kuduro-nummers die de dansvloer op uw trouwfeest tot een absoluut kookpunt kunnen brengen.

Deze en andere bruiloftmuziek kan Singer in Suit als dj en zanger voor uw trouwfeest ten gehore brengen, live als zanger en als dj in een heerlijke mix. Bent u benieuwd hoe Singer in Suit entertainment op uw bruiloft kan vormgeven? Neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden via info@singerinsuit.nl of 06 48208574.

[starbox]

Tagged with →