7-dingen-op-te-letten-bruiloft-dj
Een trouwfeest organiseren is keuzes maken. Wat wel en wat absoluut niet? Bij het kiezen van een dj voor uw trouwfeest is het antwoord op die vraag per bruidspaar verschillend. Daarbij is het ook niet altijd makkelijk om antwoord te geven op die vraag. De volgende aandachtspunten kunnen jullie helpen bij het boeken van een dj voor het trouwfeest.

1. Is de dj veelzijdig?

Over het algemeen hebben trouwfeesten een breed publiek. Jong en oud, vaak ook met verschillende muzikale voorkeuren. Het is aan de dj om een mix te maken die breed aanspreekt, om de kans op een volle dansvloer zo groot mogelijk te maken. Een trouwfeest dj die de hele avond deep house of Hollandse hits speelt, spreekt waarschijnlijk niet breed genoeg aan. Een dj met enkel oldies of enkel de nieuwste hits waarschijnlijk ook niet. Het is de juiste mix die het moet doen.

2. Komt de dj inclusief licht en geluid?

Een dj is leuk, maar zonder de juiste apparatuur is hij nergens. Veel drive in shows bieden complete opstellingen inclusief licht en geluid, maar misschien neemt ‘die leuke dj uit het café’ alleen maar een usb-stick met muziek mee en hij heeft hij geen eigen apparatuur. Voorkom verrassingen en spreek duidelijk af welke apparatuur mee wordt geleverd. Zelf apparatuur boeken is lastiger, dus een dj met eigen apparatuur is wel zo makkelijk.

3. Is de dj niet plat?

Op een stijlvolle dag als een trouwdag wilt u geen dj die schunnige opmerkingen maakt door de microfoon of ongepaste muziek met bedenkelijke teksten draait. Zorg voor een dj met gepast microfoongebruik of iemand die enkel zijn muziek laat spreken. Sommige mensen vinden het misschien lollig, maar over het algemeen zullen deze types het publiek niet over de gehele breedte aanspreken.

4. Maakt de dj er geen zootje van?

Op een trouwfeest wordt alles zorgvuldig gekozen: de jurk, het trouwpak, de locatie, de gastenlijst, eventuele aankleding en tal van andere zaken. Wat jullie niet willen is een dj met een vieze, versleten en naar drank stinkende opstelling vol lelijke kluwen kabels in het zicht, toch? Zeker niet op 1 van die prachtige locaties in Nederland! Zonde van het totaalplaatje.

5. Heeft hij een goede uitstraling?

Heeft de dj een nette uitstraling en komt hij niet in een trainingspak op uw trouwfeest draaien? Simpel overleg kan een verkeerde uitstraling op jullie trouwfeest voorkomen. Het is niet gek om aan een dj te vragen wat hij aan doet of dat hij zich wil houden aan een dresscode. Zeker niet als de gasten zichzelf ook aan een dresscode houden.

6. Biedt de dj een all-in prijs?

Bij het kiezen van een dj voor jullie trouwfeest is de prijs waarschijnlijk een belangrijke factor. Het is echter wel belangrijk om appels met appels te vergelijken. Wat wordt er geleverd voor een opgegeven prijs? Licht en geluid? Zijn btw en reiskosten inbegrepen of niet? Ook hier geldt weer: voorkom verrassingen. Een dj kan op het eerst gezicht goedkoper/voordeliger lijken, maar bij een eerlijke vergelijking alsnog de duurste zijn.

7. Is de dj niet tè goedkoop?

Zoals bij het vorige punt genoemd, is de prijs waarschijnlijk een bepalende factor. En natuurlijk is het prettig als een dj een voordelige prijs kan bieden. Zeer goedkoop is echter wel vaak duurkoop. Probeer te achterhalen waar het prijsverschil met anderen in zit. Die leuke jongen van 14 uit de jongerendisco in een dorp is misschien goedkoop en talentvol, maar misschien nog niet geschikt om uw trouwfeest muzikaal te omlijsten. 200 of 300 euro prijsverschil kan ook het verschil zijn tussen een matig en een fantastisch feest. Jullie trouwen maar 1 keer toch? En als jullie voor de 2de of 3de keer trouwen, dan willen jullie het vorige huwelijk toch in alle opzichten overtreffen?

8. Is de dj niet te carnavalesk?

Het komt regelmatig voor dat bruidsparen tijdens het jaarlijkse carnaval een dj spotten die ze geschikt vinden voor hun trouwfeest. Met gezellige meezingers, de ene grap na de andere en een uitdossing in een carnavaleske outfit. Bedenk goed dat carnaval een andere setting heeft dan een trouwfeest. Er zijn natuurlijk geschikte trouwfeest dj’s die ook draaien tijdens carnaval, maar overleg goed welke aspecten er worden meegenomen naar uw bruiloft. En welke vooral niet.

Tagged with →