verschillen-cafe-dj-bruiloft
Veel uitgaansgelegenheden hebben in het weekend dj’s die zorgen voor de muzikale invulling. Hoewel café dj’s soms ook op trouwfeesten draaien, zijn er over het algemeen toch een aantal verschillen met dj’s die vaak of altijd op trouwfeesten draaien.

1. Apparatuur

Dj’s in uitgaansgelegenheden maken vaak gebruik van de aanwezige apparatuur. Zij brengen dan enkel hun muziek mee, bijvoorbeeld op vinyl, cd of usb-stick. Veel trouwfeestlocaties hebben standaard geen dj-apparatuur, speakers en dj-booths. Veel trouwfeest dj’s brengen deze en andere benodigde materialen mee in een eigen drive in show. Met een eigen dj booth, een ‘losse’ geluidsset en een lichtshow die wordt opgebouwd.

2. Microfoongebruik

In veel feest- en aprèsskicafé’s In Brabant maken dj’s tegenwoordig veelvuldig gebruik van de microfoon om te presenteren en het publiek op te zwepen. Op een trouwfeest is dat lang niet altijd gepast, zeker niet als mensen ook gewoon met elkaar willen praten. In uitgaansgelegenheden waar uitsluitend club of house wordt gedraaid is over het algemeen weer weinig tot geen microfoongebruik van de dj zelf. Singer in Suit stemt het microfoongebruik altijd af op de situatie en het publiek, maar is nooit iemand die door of over elke plaat heen praat. Hij is een stijlvolle dj voor uw trouwfeest.

3. Kledingstijl

Veel dj’s in uitgaansgelegenheden gaan casual gekleed. Uiteraard zou dit op een trouwfeest ook kunnen, maar misschien wilt u een meer een chique uitstraling, passend bij uw zorgvuldig uitgezochte trouwkleding. Zoals zijn naam al doet vermoeden, treedt Singer in Suit op in een kostuum, afgestemd op de rest van zijn stijlvolle drive-in show. Hij treedt in op in heel Nederland en heeft ook ervaring in diverse openbaar toegankelijke horecagelegenheden.

4. Mixstijl

In veel (feest)café’s en uitgaansgelegenheden is het de laatste jaren een trend geworden om heel snel nummers door te mixen, bijvoorbeeld al na 30 seconden. Een groot deel van het jonger publiek is hier aan gewend geraakt, maar op een trouwfeest kan het oudere publiek het lang niet altijd waarderen wanneer hun favoriete 70’s plaat plotseling wordt afgekapt voor iets heel anders. Singer in Suit probeert altijd een mooie balans in zijn mix te maken, met verrassende elementen en doorlopende tempo’s om het publiek op te dansvloer te houden.

5. Publiek

Het publiek van een uitgaansgelegenheid is over het algemeen veel minder breed dan het publiek op een trouwfeest. Een uitgaansgelegenheid richt zich vaak op een bepaalde leeftijdsgroep of mensen met een specifieke muzikale voorkeur. Op trouwfeesten zijn vaak mensen van alle leeftijden, met allerlei achtergronden en muzikale voorkeuren. Daarbij komen mensen met andere bedoelingen naar een trouwfeest dan naar een uitgaansgelegenheid. De geschikte muziek in een uitgaansgelegenheid kan daarom ook ontzettend verschillen van de geschikte muziek op een trouwfeest.

Tagged with →